Gratis Satellit TV – Se gratis tv-kanaler via parabolantenne

Du kan med en parabolmodtager og parabol modtage en række gratis tv-kanaler. Der er dog ingen gratis danske kanaler på satellit, men du kan modtage både engelske og tyske kanaler ganske gratis.

Læs mere og hvad du kan se og hvordan på denne side.
Tysk TV

Gratis Tysk TV via parabol

De tyske kanaler sendes primært på Astra positionen 19,2 øst. Her kan du gratis modtage de største tyske kanaler og også se tyske ARD og ZDF i HD udgaver. HD udgaverne af kanaler som Sat.1 og RTL er dog kodede.

Stort set alle ikke tyske film og serier er synkroniseret til tysk, så du skal altså ikke regne med at få så meget ud af det uden at kende det tyske sprog. Tysk tv sender også en del sport. På RTL sendes der lidt Formel 1, som kan have interesse for dem der ikke kan modtage eller ønsker at betale for TV3+.

Engelsk TV

Gratis Engelsk TV via parabol

For nogle år siden var der en del engelske tv-kanaler, f.eks. BBC kanalerne, der gratis kunne modtages i Danmark med almindelig størrelse parabol. Nu er de fleste dog skiftet over på en satellit, der er en del sværere at modtage i Danmark og kan kræve kæmpe paraboler eller være helt umulig at modtage.

Se kortet herunder for vejledende parabolstørrelse Astra 2F / Astra 2E

Klik på linjerne får signalstyrke/parabolstørrelse information. Kortet er ikke et vi har lavet, og vi garanterer ikke for værdierne, der er angivet.


Vis Astra 2f shifted Beam på et større kort

Som det kan ses, så er der en såkaldt nullinje igennem Jylland og det vestlige Fyn, her er modtagelse meget besværlig, og der kræves nok en kæmpe parabol for signal.

Budget SNR Dish Size er nok det mindste man kan anbefale for rimeligt stabilt signal.

Her et kort med modtagelsesrapporter fra Danmark


Vis Astra 2F Reception Map på et større kort
Verdens TV

Der er mange muligheder for at modtage tv fra andre europæiske lande end England og Tyskland og også muligheder for tv fra andre dele af verdenen via satellit. Hot Bird positionen 13 grader øst byder på en del. Det kan anbefales at kigge på lyngsat.com og klikke på Free TV links på forsiden for den verdensdel du er interesseret i at modtage tv fra. Så får du en liste med lande, du kan klikke dig ind under. Bemærk dog at det kun er visse af disse signaler du i praksis kan modtage i Danmark via en parabol. Står der 0 eller ingen værdi i kolonnen EIRP (dBW) så er modtagelse ikke mulig i Danmark. Står der en værdi kan det variere meget, hvor stor parabol du skal anvende. Spørg en fagmand for at være sikker.