Danske satellit-tv udbydere

Der er to danske udbydere af betalings-tv via satellit.  Det er Canal Digital og Viasat. Bemærk der er planer om de to udbyder fusionerer i 2020. Vi gennemgår dem kort herunder.

Satellit-TV via parabol fra Canal Digital

Canal Digital leverer betalings-tv til parabolejere på satellit via positionen 1 grad vest. Her leveres i alt omkring 75 digitale tv-kanaler. Kanalerne er inddelt i programpakkerne:

  • LOCAL pakken – ca. 20 tv-kanaler
  • + Underholdning tilkøbspakke med ca 28 kanaler
  • + Sport –  9 sports tv-kanaler

I forhold til konkurrenten Viasat, så tilbyder Canal Digital eksklusivt følgende større danske kanaler på parabol:

Eksklusive Canal Digital kanaler

Men Canal Digital har ikke Viasat Golf.

Den mindste pakke LOCAL hos Canal Digital, giver dig adgang til en række af de vigtigste danske kanaler såsom TV2 Zulu, TV2 Charlie, TV2 Film, Kanal 4, Kanal 5, Canal 9, 6eren, dk4 og TV2 Danmark samt DR kanalerne naturligvis.

Underholdningspakken bestilles ovenpå Local pakken. Her er kanaler for både de små, hvor der er mange forskellige børneudsendelser. Til de støre er der kanaler som MTV, og til de ældste i familien er filmkanaler, nyhedskanaler samt diverse kanaler med serier, dokumentarer m.m.

Sports pakken samler en række sportskanaler. Igen en pakke der skal bestilles ovenpå Local pakken.

Canal Digital bokse og fladskærme

For at modtage Canal Digital skal du udover en parabolantenne enten have en godkendt Canal Digital parabolboks eller en Canal Digital godkendt fladskærm.

Canal Digital tilbyder følgende bokse:

Ultra HD TV boks baseret på Android TV med harddisk mulighed for tv-optagelser. Læs anmeldelse af boksen hos DIGITALT.TV her 
HDTV-box med mulighed for ekstern harddisk til optagelse af TV HDTV-box

Det kan lade sig gøre at se Canal Digital direkte på en fladskærm.

Canal Digital har godkendte fladskærme fra flere producenter.

For at modtage Canal Digital tv fra din parabolantenne direkte på en fladskærm, skal du have:

  • 1 Canal Digital godkendt fladskærm med DVB-S2 tuner
  • 1 digital kortlæser (Conax CA modul) . Forhandles ikke af Canal Digital selv, men kun i radio/tv forretninger

Canal Digital i flere rum

Canal Digital tilbyder dig at se Canal Digital tv i op til 4 rum i dit hjem. Canal Digital kalder dette Multiroom.

Det betyder at far kan se sport HD-kvalitet på Eurosport HD i stuen mens Mickey Mouse og Playhouse Disney ses af børnene i børneværelset, Teenageren serZulu på sit værelse og endelig kan f.eks. TV2 ses i køkkenet. Det alt sammen samtidigt, og uden du skal betale ekstra end du allerede betaler. Du skal dog købe en ekstra modtager til de ekstra rum, du ønsker at se Canal Digital tv i.

Satellit-TV via parabol fra Viasat

Viasat leverer digital parabol tv på satellit fra 5 grader øst satellitpositionen.omkring 50 kanaler.

I forhold til konkurrenten Canal Digital, så har Viasat eksklusiv distribution af følgende større kanaler via parabol: Viasat Golf.

Men Viasat kan tilgengæld ikke levere kanaler som Eurosport 1 og Discovery. Viasat kan dog også tilbyde kanalerne Kanal 4, Kanal 5, 6’eren samt og Canal 9.

Viasat bokse

Viasat tilbyder flere forskellige tv-bokse:

  • HDTV boks
  • HDTV boks med harddisk
  • Ultra HD boks med eller uden harddisk. På visse Viasat godkendte TV kan du også modtage Viasats kanaler med et kortlæser modul. Læs mere om dette hos DIGITALT.TV her

Viasat i flere rum

Viasat tilbyder at du kan se Viasat i flere rum på samme tid. Viasat kalder dette for ViasatHeleHuset. ViasatHeleHuset giver familien langt større valgfrihed, så børnene kan se Disney i børneværelset, mens far og mor nyder en fodboldlandskamp i stuen.

ViasatHelehuset er et tillægsabonnement på dit hovedabonnement. Det fungerer sådan, at du får en ekstra digital TV-boks til dit ekstra TV – vælg imellem almindelig digital TV-box, en digital HDTV-boks eller ViasatPlusHD digital TV-box.

ViasatHelehuset kræver signal til hver boks fra parabolen.

On Demand – Viaplay

Viasat tilbyder på sin HD bokse adgang til at se film, serier med mere. Har du din boks opkoblet til Internettet, så har du adgang til at se Viasat Film, når det passer dig. Såfremt du abonnerer på Viasat Film kanalene, så er det uden ekstra betaling. Har du totalpakken er Viaplay streamingtjenesten også inkluderet.

Også en række TV3 programmer kan du få adgang til on demand. Der er også mulighed for at leje film eller serier mod betaling.