Dansk TV i udlandet via parabol / satellit-tv

Selv om satellit-tv potentielt giver mulighed for at dække det meste af verdenen, så er det ofte kun en begræset del af der i praksis dækkes. Det gælder også dansk tv i stor grad.Dansk satellit-tv i udlandet via parabol

Tidligere var der en service fra DR til Sydeuropa, med signal fra 1 grad vest, der rækkede ned til det sydligste af Europa, men denne service ophørte ved udgangen af 2013.
Ingen danske satellit-tv abonnementer til udenlandsdanskere

Både Canal Digital og Viasat har kun rettigheder til at sælge deres tv-pakker til personer med dansk adresse.

Derfor skal du således kunne tegne et abonnement på en dansk adresse og derefter medbringe dit modtage udstyr og tv-kort til din udenlandske adresse for at kunne se dansk betalings-tv via satellit i udlandet.

Du skal bemærke, at du ved sådant brug mislige holder din aftale med betalings-tv udbyderen, eftersom du har skrevet under på at det kun må bruges på den danske adresse, du har tegnet det på.

Viasat og Canal Digital i udlandet

Signalet fra de 2 skandinaviske satellit positioner 1 grad vest og 5 grader øst rækker udover de danske grænser.

Du kan således godt medbringe dit Canal Digital eller Viasat kort, såfremt du f.eks. er på Camping med parabol i de nordiske lande og også de nordligere dele af Tyskland, Holland, Polen, og de baltiske lande.

Viasat rækker ikke nær så langt syd på som Canal Digital. Og specielt i Spanien og Syditalien/Grækenland og Tyrkiet rækker signalerne ikke rigtigt ned med menneskelige parabolstørrelser. Kan du finde en fornuftig internetforbindelse kan det være en nemmere måde at få adgang til tv fra Danmark på.

Kortene her under angiver vejledende størrelser på parabolen til danske kanaler for henholdsvis Canal Digital (1 grad vest og Viasat (5 grader øst)

Canal Digital parabolstørrelser

Canal Digital tv rækkevidde

Viasat parabolstørrelser

Viasat tv rækkevidde

Dansk TV via Internettet

Rejser du meget men oftest med en rimelig god bredbåndsforbindelse, og har du bopæl i Danmark,så er det måske slet ikke satellit-tv du skal satse på. EU regler fra 1. april 2018 gør det muligt at benytte din danske streamingtjeneste under kortere ophold i EU lande.